Pomáhat je lidské, a proto AWT POMÁHÁ!

• 18. 7. 2017

250 tisíc korun ročně na neziskové aktivity zaměstnanců, 170 kilogramů oblečení pro charitativní second hand MOMENT a nevyčíslitelná radost malých pacientů ve spolupráci s ADRA. Takto stručně by se dala shrnout činnost skupiny AWT za první půlrok letošního roku v rámci projektů AWT JSME MY! a AWT POMÁHÁ!

Součástí firemní kultury skupiny AWT, člena skupiny PKP CARGO, je také v rámci společenské odpovědnosti snaha věnovat část finančních prostředků na dobročinné účely. Svým zaměstnancům, jejich rodinným příslušníkům, hendikepovaným dětem či lidem v těžkých životních situacích pomáhá AWT již řadu let. S účelnou pomocí AWT začalo už v době, kdy byl v Česku pojem společenská odpovědnost firem (CSR) ještě v plenkách. „Jako jeden z největších zaměstnavatelů v České republice s více něž dvěma tisíci pracovníky si plně uvědomujeme, že každý z nás zažil v životě něco těžkého a každý z nás zná někoho, komu je potřeba pomoci. Proto se snažíme v rámci projektů AWT JSME MY! a AWT POMÁHÁ! naši pomoc nasměrovat účelně a přesně tam, kde je nejvíc potřeba,“ říká Žaneta Sigmundová, personální ředitelka skupiny AWT.

Charitativní sbírky oblečení, každoroční návštěvy malých pacientů na Den dětí v nemocnicích, dobrovolné příspěvky ze mzdy na pomoc kolegům v těžkých životních situacích či hmotná i finanční pomoc zaměstnancům při mimořádných událostech. To vše v sobě zahrnuje projekt AWT POMÁHÁ! Jeden příklad za všechny. V loňském roce mezi sebou zaměstnanci AWT vybrali neuvěřitelných 147 tisíc korun na pomoc kolegům, kteří pečují o zdravotně hendikepované rodinné příslušníky. Spolu s finančním darem AWT obdrželi čtyři obdarované rodiny celkem 187 tisíc korun.

O dobrovolné hasiče, oddílové vedoucí, trenéry dětských sportovních klubů a dobrovolníky pečující o děti či seniory z řad zaměstnanců AWT se společnost stará v rámci projektu AWT JSME MY! Na neziskové a volnočasové aktivity svých zaměstnanců věnuje každoročně částku čtvrt milionu korun. Každý projekt může obdržet dotaci ve výši až 20 tisíc korun. V letošním roce společnost rozdělí 250 tisíc korun mezi rekordních 40 přihlášených projektů.

„Víme, že je potřeba podporovat nejen naše zaměstnance a jejich volnočasové a dobročinné aktivity, ale snažíme se i finančně přispívat na projekty a spolupracovat s neziskovými organizacemi ve všech regionech, kde skupina AWT působí,“ dodává Žaneta Sigmundová.

Lukáš Kresač
Mluvčí