Nový certifikát umožní AWT přepravu potravin a krmiv po silnici

• 26. 4. 2016

Mezinárodní dopravní společnost AWT, člen skupiny PKP CARGO, v dubnu rozšířila systém mezinárodně uznávaných norem a obdržela pro středisko silniční dopravy certifikát GMP+ B4 pro bezpečnou přepravu potravin a krmiv. Tento certifikát není ve skupině AWT novinkou. Již v roce 2014 ho získala AWT pro železniční dopravu a od dubna 2015 tyto produkty může převážet i maďarská společnost AWT Rail HU.

V rámci své dlouhodobé strategie se skupina AWT s využitím synergií s mateřskou společností PKP CARGO, která je druhým největším operátorem nákladní železniční dopravy v Evropě, snaží orientovat na nové druhy přeprav, jako jsou automotive, intermodal nebo produkty potravinářského a zemědělského průmyslu.

„Odvětví agroprůmyslu pro nás představují řadu zajímavých příležitostí a získání těchto certifikátů zvyšuje naši konkurenceschopnost a portfolio poskytovaných služeb. Nyní zákazníkům můžeme nabídnout nejen spolehlivou a bezpečnou přepravu potravin a krmiv na železnici, ale i v navazující silniční dopravě. Věřím, že to naši stávající, ale i potencionální zákazníci ocení,“ řekl Zbigniew Klepacki, generální ředitel skupiny AWT.

Po úspěšném certifikačním auditu, který proběhl v průběhu dubna v sídle společnosti a středisku silniční dopravy v Muglinově, může AWT nyní přepravovat krmiva a potraviny v režimu GMP+ také po silnici. Ihned po zavedení do databáze certifikovaných společností například začala AWT přepravovat slad z Nošovic do Velkých Popovic.

„Certifikát není jen konkurenční výhodou oproti ostatním dopravcům, ale je i výsledkem externího auditu v naší společnosti, který dokazuje, že věci děláme správně a spolehlivě a našim klientům chceme nabídnout komplexní a flexibilní servis i v dopravě po silnici,“ dodal Viktor Bystrian, obchodní ředitel skupiny AWT.

Vedle certifikátu GMP+ jednotlivé společnosti skupiny AWT drží i další mezinárodně uznávané normy ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001 a SQAS pro čištění vozů nebo přepravu chemických látek.