AWT nabízí adaptační program a práci pro absolventy

• 6. 4. 2016

Mezinárodní dopravní společnost Advanced World Transport, člen skupiny PKP CARGO, vyhlašuje pro zájemce z řad absolventů vysokých škol dopravního a stavebního zaměření (železniční obory a stavitelství) adaptační a rozvojový program. Úspěšní uchazeči mohou získat zajímavou práci u moderní mezinárodní společnosti, která patří ve svém oboru k nejvýznamnějším v Evropě.

Skupina AWT nabízí pro absolventy vysokých škol dopravního a stavebního zaměření, se specializací na železniční obory nebo stavitelství, účast v adaptačním a rozvojovém programu, kde se mohou učit od odborníků a získat znalosti a zkušenosti přímo z praxe.

„Skupina AWT patří již několik let mezi největší zaměstnavatele jak v moravskoslezském regionu, tak i celé České republice a protože naše provozní a personální potřeby z důvodu rozšiřování poskytovaných služeb a přepravních tras stále rostou, dlouhodobě hledáme do našich řad nové zaměstnance, zejména strojvedoucí, ale i mladé nadšené vysokoškoláky, pro které jsme nyní připravili absolventský program,“ řekla Žaneta Sigmundová, personální ředitelka skupiny AWT.

Po úspěšném absolvování výběrového řízení se uchazeči stanou zaměstnanci AWT a absolvují tzv. „adaptační kolečko“ po odděleních a provozech v délce 6–12 měsíců. „Hledáme především absolventy, kteří znají železniční obor, mají chuť se učit novým věcem, ovládají cizí jazyk a jsou týmovými hráči,“ podotkla Žaneta Sigmundová.

Po ukončení kolečka v AWT bude těmto zaměstnancům nabídnuta konkrétní pracovní pozice na oddělení nebo provozu, které nejvíce odpovídá jejich profesnímu zaměření a znalostem. „Velkou výhodou pro čerstvé absolventy je to, že ihned po úspěšném konkurzu se stanou zaměstnanci AWT a následně získají práci u moderní mezinárodní společnosti. Tímto způsobem se snažíme i podpořit zaměstnanost v regionu, který se dlouhodobě potýká s nedostatkem práce i pro absolventy vysokých škol,“ dodala Žaneta Sigmundová.

Více informací mohou zájemci získat na webových stránkách www.awt.eu/kariera nebo e-mailové adrese volnamista@awt.eu. Uzávěrka přihlášek je 31. května 2016. Výběrová řízení budou probíhat v sídle společnosti AWT v Ostravě v průběhu měsíce května a června.